V Německu je zcela odlišná situace od České republiky, diskuse se vede o tom, že domácí péče je dobře finančně zajištěna a nyní je třeba naopak podpořit ústavní, či institucionální, včetně stacionářů. Foto: pinterest

Zdravotnická skupina EUC koupila dalšího poskytovatele domácí péče

Zdravotnická skupina EUC koupila společnost Advantis Medical, jednoho z největších poskytovatelů domácí zdravotní péče v České republice. Cenu akvizice skupina neuvedla. Pro EUC je to druhá významná akvizice v této oblasti během necelého roku, loni skupina koupila společnost Domácí péče Včelka.

Akvizice Advantis Medical podle generálního ředitele zdravotnické skupiny EUC Michala Bednáře potvrzuje dlouhodobý záměr skupiny investovat do rozvoje domácí péče v ČR, která nabírá stále více na významu. „Transformace akutních lůžek v nemocnicích na jednodenní péči, stárnutí populace a nedostatek lůžek v sociálních zařízeních akcentují důležitost domácí zdravotní péče pro dlouhodobou udržitelnost celého zdravotního systému,“ uvedl Bednář.

Společnost Advantis Medical vznikla v roce 2015 a aktuálně provozuje přes 20 poboček domácí péče po celém Česku a má přes 120 zaměstnanců. Od svého založení ošetřila více než 10 tisíc klientů. „Pro náš další rozvoj a růst bylo nezbytné najít silného a stabilního partnera, kterým EUC bezesporu je. Spojuje nás vysoký standard a kvalita poskytovaných služeb, stejně jako společná vize budoucího směřování domácí péče,“ doplnil jednatel společnosti Advantis Medical Pavel Hanuš.

Zdravotnická skupina EUC ve 25 zdravotnických zařízeních, 13 mamocentrech, 26 kamenných lékárnách, lékárenském e-shopu, síti zařízení Domácí péče Včelka a 11 laboratořích zaměstnává 2800 zdravotníků.

ČTK