Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek. Foto: Radek Čepelák

Ministr Válek podstoupil v Brně akutní operaci

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) se ve Fakultní nemocnici Brno podrobil neplánovanému menšímu chirurgickému zákroku. K práci se podle svého mluvčího Ondřeje Jakoba vrátí v řádu dní. Důvody hospitalizace s ohledem na lékařské tajemství nesdělil. Podle informací ČTK šlo zřejmě o operaci slepého střeva.

„Co mám informace, tak je v pořádku,“ řekl mluvčí před polednem. Ministr se měl dnes v Brně od 10:00 účastnit tiskové konference k modernizaci energetických systémů ve Fakultní nemocnici u svaté Anny. Mluvčí nemocnice Jiří Erlebach novinářům sdělil, že ministr zrušil program z osobních důvodů.

V tomto týdnu měl Válek na programu například úterní koaliční jednání ohledně digitalizace nebo středeční jednání vlády, kde ale ministerstvo zdravotnictví podle programu žádný bod nepřekládá.

O zdravotní stav politiků se veřejnost i média velmi zajímají, v době největší vlny covidové epidemie se například psalo o nákaze jednotlivých členů vlády. Jedním z těch, kdo o něm zveřejňuje nejvíc informací, je prezident Petr Pavel. Podle výsledků preventivní prohlídky zveřejněných na konci července je plně způsobilý k vykonávání svých povinností. Měl by dál užívat léky na snížení hladiny cholesterolu a kyseliny močové v krvi.

-čtk-