Nové předsednictvo spolku Mladých lékařů s předsedou Albertem Štěrbou (uprostřed). Zdroj: Spolek Mladých lékařů

Spolek Mladých lékařů si zvolil nové vedení. Předsedou je neurochirurg Albert Štěrba

Spolek Mladých lékařů má nové předsednictvo. Novým předsedou po předchozím Martinu Kočím se stal neurochirurg Albert Štěrba. Dalšími členy jsou medičky Alisa Braková a Barbora Sáreníková, radiolog Jan Biskup a čerstvý absolvent medicíny Matěj Višňa. Bývalý předseda Martin Kočí je členem revizní komise, která bude na chod spolku dohlížet.

Nové složení spolku Mladých lékařů chce usilovat o zlepšení pracovních podmínek a zvyšování kvality specializačního vzdělávání pro mladé lékaře a lékařky. Mezi témata, kterým se chce předsednictvo věnovat, patří efektivnější a transparentnější financování ve zdravotnictví, reforma struktury poskytování zdravotních služeb a kvalitnější management zdravotní péče, větší míra digitalizace a systematická práce s daty, zajištění dostatečného množství zdravotníků v Česku, rozšíření možností, jak sladit jejich pracovní a rodinný život nebo důraz na prevenci a zdravý životní styl.

Nový předseda Albert Štěrba je absolventem Lékařské fakulty Masarykovy univerzity v Brně a neurochirurgii se věnuje už čtvrtým rokem. Zajímá se o zdravotnickou politiku v oblasti specializačního vzdělávání, management zdravotní péče, prevenci či využívání digitálních technologií v medicíně.

-ns-