Redaktorka České justice Karolína Novotná Foto: Redakce ČJ

Česká justice, Zdravotnický i Ekonomický deník přibírají redaktory z Lidovek, iDnes i Refresheru

Vydavatelství Media Network personálně posiluje své redakce. Do České justice přichází Karolína Novotná, která dříve působila v redakci domácího zpravodajství portálu iDnes. Ve Zdravotnickém deníku pak bude působit Ivana Pečinková a Lukáš Karbulka z Lidových novin, kteří se budou zaměřovat zejména na ekonomickou legislativu.

Zdravotnickým tématům se pak bude nově věnovat Ilona Hobzová, která přichází z REFRESHER Media a dříve také působila v České televizi.

Vydavatel Ivo Hartmann chce jednotlivé portály více propojit a přinášet více informací z české i evropské legislativy.

Lukáš Karbulka přichází ze zaniklých Lidových novin Foto: MN

Noví redaktoři se proto budou podílet na zpravodajství České justice, Ekonomického deníku i Zdravotnického deníku. „Plánujeme výrazně posílit zpravodajství a analýzu všech zásadních změn zákonů, které jsou důležité pro ekonomické procesy v ČR. V loňském roce jsme uspořádali 40 významných sympozií a konferencí, které často udávaly směr ve veřejné debatě. Rozšířením redakcí chceme tento směr posílit,“ vysvětluje Hartmann.

Media Network také od října spouští dva nové podcasty – Perspektivy Česka a Perspektivy zdraví. Půjde o podcasty o zásadních ekonomických a společenských změnách, které nás čekají. „Budeme v něm debatovat s těmi, kteří rozhodují a ovlivňují podobu českých i evropských zákonů,“ říká moderátorka podcastu Perspektivy Česka a šéfredaktorka České justice Eva Paseková.

Perspektivy zdraví se budou zaměřovat na klíčové změny v oblasti zdravotnictví. Podcast bude moderovat šéfredaktor Zdravotnického deníku Tomáš Cikrt.

(red)