Foto: Rawpixel

Prázdné místo. Ministerstvo už dva a půl roku hledá vrchního ředitele pro zdravotní péči

Čtyři výběrová řízení, a přesto stále neobsazený post vrchního ředitele pro řízení sekce zdravotní péče – taková je bilance po dvou a půl letech od doby, kdy místo opustila Martina Koziar Vašáková. Poslední ze série tendrů ministerstvo vypsalo v květnu, ovšem jediný uchazeč, který se do něj přihlásil, nesplňoval podmínky. Zastupováním vrchního ředitele sekce tak je pověřena ředitelka odboru zdravotní péče Venuše Škampová.

„Výběrové řízení probíhá dle ustanovení zákona o státní službě. Žádost o jmenování na dané služební místo podal jeden uchazeč, který byl v rámci výběrového řízení neúspěšný,“ sdělil ZD k poslednímu výběrovému řízení, které bylo vypsáno 16. května, mluvčí resortu Ondřej Jakob.

První výběrové řízení bylo vyhlášeno 25. února 2022, tedy hned poté, co svůj odchod ohlásila Martina Koziar Vašáková. Ta opustila pozici v dubnu, kdy jí skončila roční doba určitá. Tehdy se ovšem do výběrového řízení, v té době ještě na pozici náměstka pro zdravotní péči, nikdo nepřihlásil.

Ministerstvo zkusilo znovu štěstí o rok později, kdy 5. ledna 2023 vyhlásilo další výběrové řízení, tentokrát již na post vrchního ředitele pro vedení sekce zdravotní péče. Přihlásili se dva žadatelé, oba však byli vyřazeni pro nesplnění podmínek. Další pokus udělal resort 16. března 2023, nikdo ovšem nepodal žádost.

Funkční období vrchního ředitele sekce je pět let. Pozice se nachází v 16. platové třídě a ministerstvo na ni vedle magisterského vzdělání požaduje přístup k utajovaným informacím stupně utajení Důvěrné. Vedle kritérií daných zákonem o státní službě je potřeba znalost angličtiny, francouzštiny nebo němčiny.

-mk-