Foto: Krajská zdravotní

Ředitelka Krajské zdravotní Soharová končí, dočasně ji nahradí Laštůvka

Generální ředitelka společnosti Krajské zdravotní Taťána Soharová k 30. září končí ve funkci. Dohodla se na tom s představenstvem společnosti. Do vyhlášení výběrového řízení ji nahradí náměstek pro řízení zdravotní péče Jiří Laštůvka. V tiskové zprávě o tom dnes informovala Petra Roubíčková, mluvčí Krajské zdravotní, která v regionu zřizuje sedm nemocnic.

„Splnila jsem svoji misi vyvést Krajskou zdravotní z krize po únorové kauze, kdy společnost přišla o generálního ředitele. A nyní chci dát novému představenstvu, které vznikne po letošních krajských volbách, prostor najít nového ředitele, který Krajskou zdravotní bude řídit minimálně po celé volební období,“ zdůvodnila svůj odchod Soharová. Kauza, kvůli které policie obvinila bývalého ředitele Petra Malého, se týká podezření na manipulování zakázek.

Soharová uvedla, že se jí podařilo společnost především stabilizovat zevnitř. „Paní doktorce Soharové musím velmi poděkovat za veškerou práci, kterou pro naši společnost odvedla. Její zápal a nasazení bude chybět,“ uvedl k odchodu generální ředitelky předseda představenstva Jakub Komárek.

-čtk-