Ilustrační foto: Freepik

Bezproblémová komunikace zachraňuje životy. Neutrácejte za ni víc, než je třeba

Řada zdravotnických zařízení si nemůže dovolit platit drahé licence pro komunikační platformy Microsoft 365 nebo Google Workspace. Přitom můžou využít stejně dobré řešení za poloviční cenu od českého IceWarpu.

E-mail, TeamChat, videokonference, kalendář, hromadné úpravy dokumentů, integrace ChatGPT a dalších jazykových modelů umělé inteligence. To vše dostupné v jednom okně internetového prohlížeče, aniž byste museli kamkoli překlikávat. A k tomu základní plocha, která s vámi putuje ze zařízení do zařízení, něco jako plocha počítače. IceWarp jí říká Dashboard a je základním rozcestníkem pro všechny jeho komunikační kanály. Funkce jsou hodně podobné jako u Microsoftu, ovládání je ale intuitivnější a uživatelsky přívětivější. Není divu, když se tvůrce inspiroval řešením od Applu.

Až o dvě třetiny levnější než konkurence

Co však na IceWarpu ocení všichni bez rozdílu, je jeho cena. Oproti globálním řešením, která nabízí zmiňovaný Microsoft, ale třeba i Google nebo Zimbra, totiž vyjde o polovinu až dvě třetiny levněji. Zákazník si přitom může vybrat, zda zvolí on-premise variantu s ukládáním dat na vlastní servery, nebo cloudovou aplikaci, která mu umožní přístup k platformě IceWarp z jakéhokoli zařízení kdekoli, kde je připojení k internetu. V obou případech ale bude mít jistotu, že jeho data neopustí Českou republiku nebo Evropskou unii – a to je u tak kritických informací, jako je zdravotní dokumentace, naprosto klíčové.

IceWarp za svou více než dvacetiletou historii získal řadu klientů v tuzemsku i zahraničí. Oceňují na něm jak jednoduchost, včetně bezproblémové migrace z jiných platforem, tak i možnost přizpůsobení individuálním požadavkům zákazníka. Výjimkou nejsou ani zdravotnická zařízení. Například Fakultní nemocnice Bulovka v Praze díky IceWarpu nahradila nespolehlivé, zastaralé a často nefunkční e-mailové klienty, které komplikovaly práci zdravotnickému personálu. Omezený rozpočet nemocnice ale nedovoloval využít globální řešení, která nabízejí společnosti Microsoft nebo Google.

Příklad FN Bulovka: open source řešení selhala

Při hledání spolehlivé alternativy narazil IT tým pod vedením Tomáše Frantíka právě na české řešení IceWarp. „Úkolem nemocnice je léčit pacienty a vzdělávat zdravotnický personál. Pracovní proces našich zaměstnanců proto musí být co nejjednodušší a bez jakýchkoliv zbytečných zádrhelů. K zajištění komunikace jsme nejprve vyzkoušeli několik open source řešení, ale žádné nám nepřišlo jednoduché a každé mělo své mouchy. To správné řešení stabilního a uživatelsky přívětivého systému jsme našli až díky IceWarpu,“ popisuje Tomáš Frantík, který oceňuje, že společně s kvalitními e-mailovými službami nemocnice získala i dostupnou a proaktivní podporu v češtině.

„Žádné řešení, které jsme vyzkoušeli před IceWarpem, neposkytovalo uživatelskou podporu. Všechna využívala zastaralé webové rozhraní a v týmu jsme neměli dostatek lidí, kteří by zvládli vývoj a úpravy těch nástrojů,“ vzpomíná Tomáš Frantík. Kvůli napjatému rozpočtu byla důležitým kritériem při výběru cena. „IceWarp naštěstí nabízí i cenové plány na míru. Díky tomu platíme jen za nástroje a funkce, které opravdu používáme a na které máme rozpočet,“ dodává Tomáš Frantík. E-mailového klienta od IceWarpu používá přes 3500 zaměstnanců a spolupracovníků Fakultní nemocnice Bulovka a jejich dceřiného podniku Slatinné lázně Toušeň.

IceWarp zajistí migraci z původního řešení

„IceWarp doporučím všem společnostem, které mají vysoké nároky na interní a externí komunikaci, zvláště pokud mají omezený rozpočet. Zařídí za ně migraci dat, vyřeší všechny nečekané problémy, zodpoví jejich otázky, a ještě k tomu udělají vše pro to, aby klienti byli spokojeni i s cenou. IceWarp jsou opravdu profíci na správném místě,“ konstatuje Tomáš Frantík. Personál Fakultní nemocnice Bulovka si na nový e-mailový systém zvykl velice rychle, protože je velmi přehledný a intuitivní. „Za to vděčíme hlavně čistému a přehlednému dashboardu, který nám všem každý den ušetří hodiny práce,“ uzavírá Tomáš Frantík.

IceWarp se navíc dokáže cenově i funkcemi své platformy přizpůsobit požadavkům klienta. Pevnou cenu za licenci má u zákazníků do 500 uživatelů, nad tento limit lze domluvit individuální nabídku s volitelnými funkcemi. Pokud chce nemocnice migrovat z dosud používaného řešení, IceWarp dokáže zajistit dočasný souběh uživatelských účtů na původním a novém řešení a poté jejich kompletní překlopení na vlastní platformu. Pokud chcete zjistit, nakolik je platforma IceWarp výhodnější než Microsoft 365, Microsoft Exchange, Google Workspace nebo Zimbra, podívejte se na toto podrobné srovnání.