Českou justici posiluje Alžběta Vejvodová.

Českou justici posiluje zástupkyně šéfredaktora Ekonomu Alžběta Vejvodová

Dosavadní zástupkyně šéfredaktora týdeníku Ekonom Alžběta Vejvodová přichází do České justice. Věnovat se bude právu, digitalizaci či ekonomické legislativě. Podílet se bude také na přípravě a moderování podcastu Perspektivy Česka. „Do České justice mě přivádí touha po změně a novém pracovním zážitku. Jsem ráda, že mohu pracovat pro médium, které má spoustu nápadů a plánů do budoucna a chuť se rozvíjet,“ uvedla Vejvodová.

Redakce České justice a Ekonomického deníku vydavatelství Media Network nedávno posílily svůj tým o redaktory z Lidových novin či Idnesu. Nové redaktory nyní doplní zkušená novinářka Alžběta Vejvodová. Ta kromě analytických textů posílí ve vydavatelství i podcastovou sekci.

V Ekonomu se Vejvodová věnovala kromě psaní i pořádání konferencí a právě přípravě debat a podcastů. V moderování pořadu Perspektiv Česka se bude střídat s šéfredaktorkou České justice Evou Pasekovou. Politici a další lidé, kteří rozhodují a ovlivňují podobu českých a evropských zákonů, budou v podcastu debatovat o zásadních ekonomických a společenských změnách. První díl vyšel minulý týden a věnoval se hospodářské soutěži a cenám potravin.

Vejvodová deset let pracovala v České televizi, poté zamířila do odborného magazínu Právní rádce. Od roku 2020 byla zástupkyní šéfredaktora v týdeníku Ekonom. Ve své práci se nejčastěji věnuje realitním tématům, digitalizaci a právu. Má ráda, když je práce pestrá a plná velkých výzev. „Naopak nesnáším, když se žurnalistika dělá ‚od stolu‘ bez přímého kontaktu s lidmi a podniky. Věřím totiž, že jen mezi lidmi se novinář dostane k těm nejzajímavějším tématům,“ říká nová posila České justice.

-epa-