Auditorium jedné z akcí zdravotnického deníku. Foto: Radek Čepelák

Jak se vypořádat s malými nárůsty úhrad za zdravotní péči a zajistit finanční stabilitu přiblíží summit Zdravotnického deníku

Dlouhodobě se zvyšující náklady na zdravotní péči kladou čím dál větší požadavky na efektivitu hospodaření. Jak lze zajistit finanční udržitelnost i v dlouhodobém horizontu a co pro to mohou stakeholdeři učinit už teď? O tom budou 22. října 2024 na 4. ročníku summitu Zdravotnického deníku Ekonomika zdravotnictví diskutovat ministr zdravotnictví Vlastimil Válek, ředitel VZP Zdeněk Kabátek, ředitel Státního ústavu pro kontrolu léčiv Tomáš Boráň či ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek a mnoho dalších.

Jak se segmenty zdravotní péče vypořádají s malými nárůsty úhrad a jaké budou ekonomické dopady nových opatření v oblasti platů a přesčasové práce zdravotnických pracovníků? O svůj pohled nejen na tato témata se podělí panelisté summitu Zdravotnického deníku. Zaměří se ale i na nová centra superspecializované péče, jednodenní péči, inovativní léky či cestu pacientů systémem a budoucnost s nařízením o HTA.
Svou účast prosím potvrďte na [email protected].